Ana içeriğe atla

BlenderTR Altyapı Değişikliği

BlenderTR altyapısını Joomla'dan PhpBB'ye çeviriyor. Ama bu çeviri işlemi tahmin edebileceğiniz gibi biraz zahmetli, eğer PHP ve SQL bilginiz varsa ve bu konuda yardımcı olmak istiyorsanız BlenderTR'nin yöneticisiyle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı açıklama BlenderTR'nin ana sayfasında yer almaktadır.


Sonradan gelen not: BlenderTR yeni halini aldı ve tekrardan merhaba dünya dedi, konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:


Merhaba arkadaşlar,

http://www.BlenderTR.com, artık tamamen bir forum sitesi olarak hizmet vermeye başladı.

Ne yazık ki, Önceki forum sistemimiz olan Fireboard içeriğini ve Kullanıcı bilgilerini, bir türlü PhpBB'ye çeviremediğim için, sıfırdan bir forum kurmak zorunda kaldım. Maalesef sitedeki üye bilgileri sıfırlandı. Site ile ilgilenen kişilerin tekrar üye olması gerekecek.

Siteyi oluştururken ilk aşamada, Konu anlatımlarını, Video Derslerini,Eğitsel Notları, Kullanıcıların hazırlayıp göndermiş olduğu eğitsel notlar ile video dersleri, temaları ve Betik dosyalarını foruma ekledim.

"Konu Anlatımı" başlıklı forum bölümü, kullanım kılavuzu mahiyetinde olacağı için, bu bölüme kullanıcıların mesaj yazması engellenmiştir. Yani konu kilitlidir.

Eski forum içeriğinin tamamını manuel olarak yeni forumumuza eklemek hem gereksiz hemde çok uzun süre alacak bir iş. Foruma bir bahar ya da yaz temizliği yapıldığını düşünelim. Eski Forumda ilgi duyulan belli başlı konuları, ilerleyen zaman içinde manuel olarak yeni foruma eklemeye çalışacağım.

Umarım bundan sonra bir daha hacking olayı ile karşılaşmayız.
Hepinize iyi günler dilerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1