Ana içeriğe atla

GQview ile Benzer Dosyalar

GQview GNU/Linux için yetenekli bir resim görüntüleyicidir. Bu yazıda sadece iki özelliğinden bahsedeceğim:
1. Benzer dosyaları bulma.
2. Gelişmiş arama.


Daha önceden Benzer ve Aynı Dosyalar başlıklı yazımı okuyanlar hala bunlardan kurtulamadığımı düşünüp üzülebilirler. Üzülmeyin yeni programları test edebilmek için bilerek saklıyorum :)


File> Find dublicates ile klon avına başlıyoruz. Daha sonra ana menüden arama yapmak istediğiniz dizini buraya sürükleyin. Analizi başlatmak için de istediğiniz karşılaştırma biçimini seçin (ör: Compare by Similarity).





Bu arada Tırnaklar ile kastedilen Thumbnail yani önizleme, korkmadan seçebilirsiniz :)

Gelişmiş arama özelliğinde ise hala neden google'da bulunmadığına anlam veremediğim bir çok özellik var. Denemek ve programı sevmek gerek (ör: elimde şöyle bir resim var bu resme %80 oranında benzeyen resimleri bir sırala hele diyorsunuz ve program canla başla arıyor, açık kaynak çalışıyor).

Benzer dosyalarla ilgili birkaç yazı daha var, zaman buldukça onları da yazacağım (demek ki yok, evet şimdilik).

Tüm resimler / fotoğraflar / karikatürler sahiplerine aittir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örümcek Adam

Aslında bunun dersini GIMP'e uyarlayacaktım bir iki hafta önce, hatta yarısına kadar ekran görüntülerini de çektim fakat sonra sıkılıp yarım bırakmıştım. Neden sonra bugün bitirdim yarım yamalak. Ayrıca bir de şöyle bir böcek adam var (doğru düzgün bağlantı bile veremeyeceğiz artık).

Önemli GIMP Kısayol Tuşları

Hede Kısayol Araçkutusu Fırça P Silgi Shift+E Renkleri değiştir X Öntanımlı renkler D Dosya Yeni resim Ctrl+N Resim aç Ctrl+O Resmi yeni bir katman olarak aç Ctrl+Alt+O Kaydet Ctrl+S Farklı bir isimle kaydet Shift+Ctrl+S Çıkış Ctrl+Q Görünüm Tam ekran F11 Hızlı maskeleme Shift+Q Yaklaş (Büyült) + Uzaklaş (Küçült) - 1:1 Görüntü 1